FAIL (the browser should render some flash content, not this).
Bemutatkozás

 

A Nemzetközi Táncszövetség Magyarországi Fiókszervezete (NTMFSZ) 2009-ban alakult Pápán Szent László utca 3/2. alatti székhellyel, országos hatáskörrel rendelkező közhasznú civil szervezetként jegyezte be a Veszprém Megyei Bíróság 3007-es sorszám alatt. Mint a nevéből is adódik az IDF (International Dance Federation) magyar tagszervezete.

Fő tevékenységünk táncversenyek rendezése minél szélesebb táncstílusban. Célként tűztük ki a fiatalok táncsportok iránti szeretetét és a közösség összetartó erejét.

Feladatunk a nagy világi versenyekre való selejtező versenyek megszervezése, lebonyolítása, és a versenyzők kvalifikálása.

Évente három kvalifikációs versenyt rendezünk az ország különböző szegletein. Számos tagegyesületünk van, melyek évről-évre egymással versengve igyekeznek megszerezni a minden évben május végén tartandó világversenyre a kijutási jogot. Az általunk használt szabályrendszer és a nemzetközi szövetség által használt szabályzat között koherencia áll fenn, ezért nagyban megkönnyíti a versenyzők felkészülését a különböző hazai és nemzetközi versenyekre.

Az eltelt hét év alatt rengeteget fejlődött nemcsak létszámban, hanem szakmailag is. Az NTMFSZ által szervezett eseményeken lehetőség adódik mindenki számára, aki amatőr szinten a tánc iránt szenvedélyt érez.

Már 2009-ben Barcelonában tartott világbajnokságon 300 fővel képviseltük Magyarországot.

A 2011-es olaszországi Castiglioncelloban 750 táncosunk versenyzett a nemzetközi porondon. A legnépesebb ország voltunk, még a házigazda olaszokat is felülmúltuk létszámban.

A legnaposabb angliai Eastbourne városában 2012-ben is tisztes helytállással 161 versenyző megszerezte az induló 17 ország közül az elegáns ötödik helyezést az éremlistán.

Szövetségünk két sikeres világbajnokságot tudhat maga mögött (2010, 2013), melyeknek Nagykanizsa városa adott otthont. Óriási versenyzői létszámnak, és rendkívül jól szervezett rendezvénynek adott otthont a helyi művelődési központ. Az egész városban pezsgett az élet a verseny öt napja alatt.

2014-ben már második alkalommal adott otthont a versenynek a horvátországi Pula városa. Remek idő, gyönyörű táj. A magyar küldöttség ismét a legnagyobb létszámmal képviselte magát. Büszkék voltunk az elért sikerekre, nagyszerűen versenyeztek a mieink, és a szurkoló tábornak is járt a taps. Az éremtáblázat második foka minket illetett meg.

És újra visszatértünk a kezdeti stációhoz: Rimini/Bellaria. 2015-ben az Itáliai Bellariában rendezték meg újra a viadalt. Nagyon várta mindenki, főként azok, akik még 2006, 2007-ben gyerekként szép emlékekkel tértek onnét haza, és most felnőttként újra porondra léphettek. A finom homok, a sekély tenger, a mediterrán hangulat mind mind hozzájárult egy kellemes hétvégéhez. Az évek alatt a rivális nemzetek mind felzárkóztak, ma már nincs "gyengébb ország". Minden helyezésért meg kell küzdeni. Egy 50-60-as mezőnyben döntősnek lenni, vagy még annál is magasabbra kúszni, bizony nehéz munka. Gratuláció illet meg mindenkit . A 420 fős magyar csapat minden tagja megérdemli az elismerést.

A jövőbe tekintve, és várva egy újabb világversenyt, ahol több náció készül a viadalra, zászlókat lengetve, remélem legalább ilyen sikerekkel térünk haza jövő május végén a dél-tiroli Brixenből.

 

Reméljük rövid bemutatkozásunk felkeltette szíves érdeklődésüket, és hamarosan együttműködő partnereinkként üdvözölhetjük Önöket.


Kovács Katalin
Elnök
NTMFSZ